Nog maar 720 kilometer

Op 29 december 2016 plaatste ik het volgende bericht op mijn Facebook tijdlijn:

“Facebooken is soms leuk en informatief, soms nietszeggend en vaag. Ik heb me voorgenomen om de tijd die ik hier dagelijks aan ‘verkwansel’, het komende jaar fietsend door te brengen. Een snel rekensommetje wijst uit dat dit zou moeten betekenen dat er in 2017 een dikke 3000 kilometer (3042 om precies te zijn) meer op de teller zou moeten komen te staan (20 minuten per dag x 365 dagen x 25 kilometer/uur).”

We zijn vandaag precies tien maanden verder en ik kan gerust zeggen dit één van m’n betere voornemens voor dit jaar is geweest! Al fietsend heb ik de voorbije maanden ‘heel’ Nederland ontdekt, mezelf regelmatig uitgenodigd c.q. opgedrongen bij deze of gene voor een kop koffie en zo een hoop mooie, aardige, lieve ‘Forza mensen’ mogen ontmoeten.

En wat een herinneringen! De hartelijke ontvangst bij Paulien, de betrokkenheid (én pasta) van Colinda, de gezamenlijke kilometers met Eva, het enthousiasme van Ferdinand, de gastvrijheid van Paula en Tom, Forza4Energy4All in september, mijn kennismaking met Harmen en Ilona en niet te vergeten het ‘Sammetje’ met Pieter, Leo en Herman… voor mij was het zeker niet ‘zomaar een zoveelste fiets seizoen!’

Bijkomend voordeel van al dat gefiets is dat mijn topografische kennis weer helemaal up-to-date is: Herwijnen, Rutten, Harderwijk, Ravenstein, Assendelft, Laag Soeren, Vuren, Genemuiden en Hardinxveld… been there, done that!

Om daadwerkelijk die 3042 extra kilometers te realiseren, wil ik de komende twee maanden nog 720 kilometer wegtrappen. Iets meer dan 350 kilometer per maand dus! Geen enkel probleem, lijkt me. Dus als iemand nog een bak koffie wil zetten…