Foto: Frank van Engelen

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt.  Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. Van 2013 tot en met 2016 was ik vier achtereenvolgende jaren één van de deelnemers. In 2021 worden de 21 bochten van de Alpe d’Huez voor de vijftiende keer  beklommen. Meer informatie vind je op de website van Alpe d'HuZes.

"Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt"

"2 juni jongstleden, 16:27 uur. Door en doornat bereik ik voor de vijfde keer die dag de top van Alpe d’Huez. Ik heb het ijskoud. Met pijn en moeite frommel ik mijn regenjasje en handschoenen aan en begin direct aan de ijskoude, drijfnatte en gevaarlijke afdaling..." (lees verder)

"Vanochtend weer wakker geworden in mijn eigen bed, Alpe d'HuZes zit er op. Het was mooi, zwaar en vooral heel erg heet. Samen met Monique en 4500 anderen wederom de strijd aangegaan met de 21 bochten van deze geweldige berg..." (lees verder)

"Sinds de dood van mijn schoonmoeder (een dikke 7 jaar geleden) komt mijn schoonvader bijna dagelijks bij ons over de vloer: we eten samen, hij past op onze zoon Max, doet boodschappen, kookt zelfs af en toe en een aantal keren per jaar gaan we met zijn vieren op vakantie..." (lees verder)