Anneke Segers

“Beste Anneke, ik heb je leren kennen in 2014 tijdens Forza4Energy in Italië. Als wandelaar in het team Forza4Noa trotseerde je destijds de Gavia, Mortirolo en Stelvio. We zaten ’s avonds bij elkaar aan tafel maar hadden niet zo heel veel contact… ik vond je een beetje een ‘stille’.

Een jaar later stond je wederom aan de start, deze keer met het doel een aantal bergen fietsend te bedwingen. Dat lukte gedeeltelijk… met de vermoeidheid van de eerste 2 dagen in de benen, was de beklimming van de Stelvio op dag 3 net iets te veel van het goede. Desalniettemin respect voor wat je in dat jaar liet zien!

“Er zijn veel mensen die ik bewonder om hoe ze zijn of om hoe ze zich inspannen. Jij hoort daar zeker bij”

Als ‘die hard’ Forza deelneemster was je er ook in 2016 weer bij, vastbesloten om de Stelvio deze keer wél fietsend te beklimmen. Ik had daar eerlijk gezegd een beetje een hard hoofd in, de klim was immers nog nét zo lang en nét zo steil als het jaar daarvoor. Toen ik die bewuste ochtend aan het ontbijt verscheen, was je vertrokken! Voor de ‘troepen’ uit, in je eigen tempo was je gewoon al begonnen aan de 23 kilometer lange klim. Je trok je eigen plan, liet je door niets en niemand gek maken en klom die dag in gezelschap van ‘meesterknecht’ Theo Wever naar de top van de 2757 meter hoge Alpenreus (zie foto). Wat moet dat een machtig gevoel zijn geweest toen je – toegejuicht door alle andere deelnemers – de finishlijn passeerde!

Anneke Segers (in gezelschap van ‘meesterknecht’ Theo Wever) tijdens de beklimming van de Stelvio

Er zijn veel mensen die ik bewonder om hoe ze zijn of om hoe ze zich inspannen. Jij hoort daar zeker bij. Wat heb ik in de loop van de jaren respect voor jouw inzet gekregen!

Komend weekend start je als deelnemer aan de Ronde van Vlaanderen. Ik wens je daarbij heel veel succes toe! Appeltje eitje, toch? Gewoon weer je eigen plan trekken en dan komt het helemaal goed. Aan je wilskracht en doorzettingsvermogen zal het in ieder geval niet liggen, daar kunnen heel veel mensen nog iets van leren. Geniet ervan, rij voorzichtig op de kasseien en tot straks in Italië!”