Désirée en Tom

"Friendship is the comfort of knowing that even when you feel alone... you aren't"

"Lieve Désirée, wat zal het gisteren voor jou een speciale dag zijn geweest. Niet alleen bedwong je tijdens Forza4Energy4All per fiets de machtige Stelvio. Het was 'toevallig' ook nét de verjaardag van je veel te vroeg overleden broer. Dat gaf een extra emotionele lading aan wat hoe dan ook een zware dag zou gaan worden.

Ik weet niet of je je dat realiseert, maar waar de weersvoorspellingen aanvankelijk bewolking en misschien wel wat regen aangaven, hebben we uiteindelijk de hele dag een strakblauwe hemel gezien. Wat zal Tom hebben moeten inpraten op diegene die 'daar boven' verantwoordelijk is voor het weer. Hij is gewoon bezig geweest een eersterangs plaats voor zichzelf te fixen! Van de start in Bormio tot aan de top van de Stelvio heeft geen wolkje het aangedurfd zijn zicht op jou te verpesten.

De 'verbinding' tussen jullie is tijdens de gehele klim geen moment onderbroken geweest! Hij heeft je zien fietsen, afzien, lachen en huilen, maar vooral ook horen vloeken op "mannen met kleine piemeltjes en té luidruchtige sportauto's". Maar wat zal hij trots op je zijn! En hij niet alleen..."

 

Van de start in Bormio tot aan de top van de Stelvio heeft geen wolkje het aangedurfd zijn zicht op jou te verpesten

2 gedachten over “Désirée en Tom”

  1. Tom heeft een engel uit de hemel gestuurd om mij die berg op te krijgen. Ik kan nog steeds niet geloven dat jij vrijdagavond ineens het hotel kwam binnen wandelen. En al helemáál niet dat je een uurtje voor de start(!) een fiets en kleding ging lenen omdat je wist dat dit een zware dag voor me ging worden en besloot me bij te staan. Hoewel je zelf veel sneller die berg op had gekund, ben je geen minuut van mijn zijde geweken. Nou ja, af en toe een half minuutje hooguit, om de prachtigste foto’s te maken. Ik ben je zó dankbaar, daar zijn geen woorden voor. Je was (bent!) letterlijk een geschenk uit de hemel. Een bizar wonderlijke dag, één met een zwart rouwrandje maar zéker ook met een glanzend gouden lijst! Dankbaar voor dit prachtige verhaal. Je hebt exact de goede woorden gevonden. Bijzonder!

    Beantwoorden
  2. Blijft Prachtig. Er is iets met die berg en Tom. Een dag voor zijn overlijden ben ik naar de top gefietst. Een jaar daarna fietste ik samen met zijn hardlopende zus op zijn verjaardag naar de top. En ondertussen overal zijn naam op de weg… een kaarsje in het kerkje en een kaars op de top. En dit jaar was zijn zus er wederom. Wat is dat toch??!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie