Désirée Smits

Beklimming van de Stelvio met Désirée Smits

“Lieve Désirée, wat zal het gisteren voor jou een speciale dag zijn geweest. Niet alleen bedwong je tijdens Forza4Energy4All per fiets de machtige Stelvio. Het was ‘toevallig’ ook nét de verjaardag van je veel te vroeg overleden broer.

Dat gaf een extra emotionele lading aan wat hoe dan ook een zware dag zou gaan worden. Ik weet niet of je je dat realiseert, maar waar de weersvoorspellingen aanvankelijk bewolking en misschien wel wat regen aangaven, hebben we uiteindelijk de hele dag een strakblauwe hemel gezien. Wat zal Tom hebben moeten inpraten op diegene die ‘daar boven’ verantwoordelijk is voor het weer. Hij is gewoon bezig geweest een eersterangs plaats voor zichzelf te fixen! Van de start in Bormio tot aan de top van de Stelvio heeft geen wolkje het aangedurfd zijn zicht op jou te verpesten.

“Van de start in Bormio tot aan de top van de Stelvio heeft geen wolkje het aangedurfd zijn zicht op jou te verpesten”

De ‘verbinding’ tussen jullie is tijdens de gehele klim geen moment onderbroken geweest! Hij heeft je zien fietsen, afzien, lachen en huilen, maar vooral ook horen vloeken op “mannen met kleine piemeltjes en té luidruchtige sportauto’s”. Maar wat zal hij trots op je zijn! En hij niet alleen…”