Forza4Energy4All 2016

"Don't limit your challenges. Challenge your limits"

Ik heb Anneke leren kennen in 2014 tijdens Forza4Energy in Italië. Als wandelaar in het team Forza4Noa trotseerde ze destijds de Gavia, Mortirolo en Stelvio. We zaten ’s avonds bij elkaar aan tafel maar hadden niet zo heel veel contact… ik vond haar een beetje een ‘stille’.

Een jaar later stond ze wederom aan de start, deze keer met het doel een aantal bergen fietsend te bedwingen. Dat lukte gedeeltelijk… met de vermoeidheid van de eerste 2 dagen in de benen, was de beklimming van de Stelvio op dag 3 net iets te veel van het goede. Desalniettemin respect voor wat ze in dat jaar liet zien!

"Er zijn veel mensen die ik bewonder om hoe ze zijn of om hoe ze zich inspannen. Anneke hoort daar zeker bij"

Als ‘die hard’ Forza deelneemster was Anneke er ook in 2016 weer bij, vastbesloten om de Stelvio deze keer wél fietsend te beklimmen. Ik had daar eerlijk gezegd een beetje een hard hoofd in, de klim was immers nog nét zo lang en nét zo steil als het jaar daarvoor. Toen ik die bewuste ochtend aan het ontbijt verscheen, was ze vertrokken! Voor de ‘troepen’ uit, in haar eigen tempo was ze gewoon al begonnen aan de 23 kilometer lange klim. Ze trok haar eigen plan, liet zich door niets en niemand gek maken en klom die dag in gezelschap van ‘meesterknecht’ Theo Wever naar de top van de 2757 meter hoge Alpenreus. Wat moet dat een machtig gevoel zijn geweest toen ze – toegejuicht door alle andere deelnemers – de finishlijn passeerde!

Er zijn veel mensen die ik bewonder om hoe ze zijn of om hoe ze zich inspannen. Anneke hoort daar zeker bij. Wat heb ik in de loop van de jaren respect voor haar inzet gekregen!

Videoverslag van dag 1: Gavia

Videoverslag van dag 2: Mortirolo

Videoverslag van dag 3: Stelvio