Energy4All

"We cannot build our own future without helping others to build theirs"

Energiestofwisselingsziekte is een zeer ernstige progressieve stofwisselingsziekte. Iedere week worden, alleen in Nederland al, 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte. Bij de kinderen worden organen en spieren aangetast die veel energie verbruiken. Lopen, zitten, praten of zelfs eten zijn vaak niet mogelijk. De kinderen worden langzaam maar zeker steeds zieker. Door o.a. epilepsie en hart- spier- en/of leverfalen sterft de helft van deze kinderen voor zijn of haar 10e verjaardag.

Tot op heden is er geen medicijn om deze kinderen te behandelen of genezen. Zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst… en dit is onacceptabel! Professor Jan Smeitink van het Nijmegen Center for Mitochondrial Disorders heeft er zijn levenswerk van gemaakt om een medicijn te ontwikkelen. Inmiddels is het einddoel in zicht. De stichting Energy4All zet zich in om deze ziekte en de ernst hiervan bekendheid te geven. Zij doen dit door bijzondere evenementen te organiseren. Uiteraard met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat het onderzoek van professor Smeitink naar een medicijn kan worden versneld en voltooid.

"Door o.a. epilepsie en hart- spier- en/of leverfalen sterft de helft van deze kinderen voor zijn of haar 10e verjaardag"

Eén van die evenementen die de stichting Energy4All organiseert is Forza4Energy4All. Bij dit unieke evenement in Italië worden de drie machtigste bergen uit de koninginnenrit van de Giro d’Italia per fiets of te voet bedwongen. Dit zijn de Gavia (2.621m), Mortirolo (1.852m) en de Stelvio (2.758m). In 2014 heb ik voor het eerst meegedaan met dit evenement.