Hans Strik

Tijdens mijn eerste deelname aan Forza4Energy4All in september 2014, haalde ik ergens halverwege de beklimming van de Gavia een andere deelnemer in.

We raakten aan de praat en ik vertelde dat ik lid was van het team Kersten4Noa. Mike  – moeder van Noa – had ons bedrijf benaderd om mee te doen aan Forza. De andere fietser vertelde dat hij in het team Forza4Mees zat. Ik wist dat Mees was overleden aan de gevolgen van energiestofwisselingsziekte en vroeg hem welke relatie hij t.o.v. Mees had. De man stelde zich voor als Hans Strik, pappa van Mees. Het verhaal wat volgde was indrukwekkend, droevig en mooi tegelijk en was voor mij een enorme motivatie voor de dagen daarna. En waar ik Hans ook zag, altijd had hij die glimlach op zijn gezicht. Alsof hij wilde zeggen: “Ik huil niet omdat Mees er niet meer is, maar ik glimlach omdat hij er was”

2015. In de voorbereiding van Forza4Energy4All 2015, gaf het team Forza4Mees sushi pakketten weg aan de hoogste bieder. Opbrengt uiteraard naar het goede doel! Ik deed mee en enkele dagen later ontving ik bericht van Tessa van der Loop dat ik de gelukkige winnaar was van één van de pakketten. Daarna hoorde ik niks meer… de sushi was foetsie! Omdat het geld zeker wél op de goede plaats terecht was gekomen, schonk ik er echter geen aandacht meer aan. Tot afgelopen editie van Forza…

“Ik huil niet omdat Mees er niet meer is, maar ik glimlach omdat hij er was”

Op de laatste dag, tijdens de beklimming van de Stelvio, fietste ik per toeval wéér naast Hans. Ik was vermoeid, pufte en steunde, maar ik kon het desondanks niet laten toch even het ‘verdwenen’ sushi pakket ter sprake te brengen. Hans schrok en zijn eeuwige glimlach leek een fractie van een seconde verdwenen. Hij wist zeker dat een en ander netjes was afgehandeld en begreep er dus eigenlijk niets van.

Het is allemaal goed gekomen! Het sushi pakket was wel degelijk verstuurd maar door een ‘logistieke kronkel’ in Beegden terecht gekomen, bij Dion en Mike. Omdat Dion inmiddels zo vriendelijk is geweest het pakket op mijn werk in Roermond af te geven, stond er in huize Wismans-van de Ven vanavond zelfgemaakte sushi op het menu! Hans en Tessa, we hebben geproost op jullie kleine mannetje en het smaakte allemaal uitstekend! FORZA4MEES!