Keuzestress

"Hulp vragen betekent dat je sterk genoeg bent om te erkennen waar je kracht zit en waar niet"

Omdat het even wat 'minder' met me gaat, heb ik de voorbije weken hulp gezocht bij een psycholoog. Eergisteren ging ons gesprek over het maken van keuzes in je leven... hoe moeilijk dat af en toe kan zijn. Of het nou gaat om je werk, je vrienden, je relatie... altijd maar weer die keuzestress. Wanneer doe ik het goed? Hou ik rekening met anderen of denk ik vooral aan mezelf? Maak ik keuzes met het hoofd (door heel verstandelijk pro's en contra's af te wegen) of volg ik juist meer m'n gevoel (en kies ik vanuit mijn hart)? Het valt niet altijd mee om hier een juiste balans in te vinden.

M'n psycholoog vroeg op een gegeven moment wat ik als eerste zou doen als  ik géén rekening zou hoeven houden met wie dan ook, géén verantwoording zou hoeven afleggen aan wie dan ook maar gewoon vanuit mijn eerste gevoel ('vanuit mijn hart') zou mogen kiezen. Ik dacht geen seconde na en zei spontaan: "dan zou ik NU in de auto stappen en naar Forza4Energy4All in Italië rijden!"

"Oké", antwoordde hij... "Ga met dat gegeven dan eens aan de slag." En dus zat ik minder dan 24 uur later in de auto naar Bormio in Italië om nog nét het laatste gedeelte van Forza 2018 mee te kunnen pikken. Vanmiddag  (nadat alle deelnemers op de Stelvio zijn gefinisht) rij ik weer terug naar Nederland. Verstandelijk gezien 'gekkenwerk' natuurlijk, maar ik voel nu al dat ik geen andere keuze had moeten maken.

Ik heb nog niemand zien fietsen, wandelen en hardlopen maar wat een sfeer... wat een ontvangst en wat een fijne groep mensen om om je heen te mogen hebben. Ik wens iedereen vandaag mega veel succes op de Stelvio. We maken er een onvergetelijke dag van en geven al onze energie! En net zo plots als dat ik gisteravond verscheen, zal ik in de loop van vanmiddag  weer 'verdwenen' zijn.

Plaats een reactie