Nog 100 dagen

Normaal gesproken zou ik in de maanden december, januari en februari al de nodige trainingskilometers hebben gemaakt voor het nieuwe fietsseizoen. Voor mijn inmiddels 46 jaar ‘oude’ lichaam is dit keihard nodig om bijvoorbeeld begin juni goed voor de dag te komen tijdens Alpe d’HuZes. Dit jaar zal dat anders zijn…

Door het ziekbed van ‘opa Karel’ (mijn schoonvader) hebben we de voorbije maanden voornamelijk in het ziekenhuis (en hospice) doorgebracht. Dag en nacht zijn we in de weer geweest om zo goed mogelijk voor hem te zorgen. Op 12 februari is hij overleden aan de indirecte gevolgen van zijn leukemie. Afgelopen donderdag is hij gecremeerd. Wat zal het stil zijn in ons huis en zullen we hem gaan missen. En dan te bedenken dat hij dit jaar zelfs mee zou gaan naar Frankrijk…

Vanaf morgen heb ik nog precies 100 dagen om fit te worden voor Alpe d’HuZes 2016. Ik hou er ernstig rekening mee dat mijn conditie dit jaar stukken minder zal zijn. De motivatie om me voor dit mooie doel in te zetten, blijft echter onverminderd hoog! Niet alleen voor opa Karel, maar uiteraard ook voor Lisa, Shirley, Charon, Peter en al die anderen!