Over mij

"Ik voelde me alleen, had het koud en zat op een gegeven moment met tranen in mijn ogen op de fiets. Waar ben ik toch weer aan begonnen?" (lees verder)

"Wat ik me óók had voorgenomen was, om alles wat zou gaan gebeuren ‘een plaats te geven" (lees verder)
"Ik had al uren niemand gezien en was nog honderden kilometers van de ‘bewoonde’ wereld verwijderd, toen ik plots achter mij het geluid hoorde van motoren" (lees verder)

Mijn naam is Marc Wismans. Ik ben geboren in 1969 en woon (samen met vriendin Monique en zoon Max) in het Brabantse Helmond. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als kwaliteitsmanager bij een bedrijf in medische hulpmiddelen.

Na afronding van mijn opleiding als Bewegingswetenschapper in 1993 heb ik bewust niet direct voor een maatschappelijke carrière gekozen. Aanvankelijk werkte ik voornamelijk om te kunnen reizen… op de fiets welteverstaan. Met name in de negentiger jaren heb ik een aantal lange tochten gemaakt, variërend van het 'nafietsen' van de Tour de France en de 100-cols tocht tot Parijs-Dakar in de Sahara van Noord-Afrika.

Hoewel het fietsen een periode op een lager pitje heeft gestaan, heb ik dit vanaf 2013 weer (intensief) opgepakt. Ik probeer mijn sportieve ambities te combineren met de inzet voor een aantal goede doelen. Zo heb ik vier keer meegedaan met Alpe d’HuZes en ben ik al jarenlang een fietsende ambassadeur voor Energy4All, de stichting die zich inzet om energiestofwisselingsziekte meer bekendheid te geven en fondsen werft met als doel het onderzoek naar een medicijn tegen deze rotziekte te versnellen. Je leest er alles over op deze website!

Naast mijn werk als kwaliteitsmanager en het fietsen, ontwerp en bouw ik websites. Mijn bedrijf heet Kokua Design. Wil je ook een eigen website en heb je geen zin of tijd om hier zelf tijd in te steken? Neem dan gerust contact met me op. Meer informatie vind je op de website van Kokua Design!

"Omdat het even wat 'minder' met me gaat, heb ik de voorbije weken hulp gezocht bij een psycholoog. Eergisteren ging ons gesprek over het maken van keuzes in je leven" (lees verder)
"Een donker hol met een lengte van 400 meter en een vloer vol gaten met daarin water en/of ijs" (lees verder)