Mijn naam is Marc Wismans. Ik ben geboren in 1969 en woon (samen met vriendin Monique en zoon Max) in het Brabantse Helmond. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als kwaliteits- en veiligheidsmanager bij BanBouw in Nuenen

Na afronding van mijn opleiding als Bewegingswetenschapper in 1993 heb ik bewust niet direct voor een maatschappelijke carrière gekozen. Aanvankelijk werkte ik voornamelijk om te kunnen reizen… op de fiets welteverstaan. Met name in de negentiger jaren heb ik een aantal lange tochten gemaakt, variërend van het fietsen van de Tour de France en de 100-cols tocht tot Parijs-Dakar in de Sahara van Noord-Afrika.

“Aanvankelijk werkte ik voornamelijk om te kunnen reizen… op de fiets welteverstaan”

Hoewel het fietsen een periode op een lager pitje heeft gestaan, heb ik dit vanaf 2013 weer opgepakt. Ik probeer mijn sportieve ambities te combineren met de inzet voor een aantal goede doelen. Zo heb ik vier keer meegedaan met Alpe d’HuZes en was ik jarenlang een fietsende ambassadeur voor Energy4All, de stichting die zich inzet om energiestofwisselingsziekte meer bekendheid te geven en fondsen werft met als doel het onderzoek naar een medicijn tegen deze ziekte te versnellen.