Race around the Netherlands 2018

De Race around the Netherlands (RatN) is een bijna 1700 kilometer lange (fiets)race tegen de klok door heel Nederland! Volledig zelf ondersteunend, dus zónder begeleiding en bevoorradingsposten onderweg.

De tijd loopt non-stop door. Je bepaalt zelf wanneer je fietst, rust, eet, enzovoort. Met behulp van een GPS tracker (bevestigd op de fiets) zijn alle deelnemers via internet te volgen. De start van de 2018 editie was op 1 mei om 8:00 uur bij café De Proloog in Amerongen. De finish (uiterlijk) op 8 mei om 18:00 uur, eveneens in Amerongen. Ik was één van de 30 deelnemers en kwam ik als 16e over de finish.

Ik begon absoluut niet fit aan dit avontuur, ik heb zelfs even overwogen om niet eens mee te doen. Een en ander betekende automatisch ook dat ik mijn ‘strijdplan’ enigszins moest aanpassen. Nachten overslaan of 20 uur aan één stuk op de fiets, zat er eenvoudigweg niet in. En dus koos ik er voor om tijdens ‘kantoortijden’ te fietsen met af en toe wat overwerk in de vroege en/of late uurtjes.

De Race around the Netherlands is self-supported, wat zoiets betekent dat ik onderweg dus ook géén hulp van vrienden en familie mocht aannemen. Maar appen en bellen, en af en toe zelfs live aanmoedigen langs het parcours, hebben jullie massaal gedaan. En daar wil ik iedereen hartelijk voor bedanken. Het maakte deze doe-het-zelf-uitdaging (van uiteindelijk maar liefst 1680 kilometer) tot een bijzonder aangename bezigheid!

“Anything that gets your blood racing, is probably worth doing”