Spruitjes en slush puppy

Lang en ver fietsen vind ik niet erg, écht hard fietsen (en al dat interval gedoe) zijn niet aan mij besteed. Tijdens Forza haak ik al af bij eerste de beste tempoversnelling van Jack van Zundert.

Sterker nog… ik denk dat de gemiddelde snelheid van Jack, als hij op zijn stadsfiets 3 ons spruitjes bij de groenteboer haalt, zelfs hoger is dan die van mij op mijn racefietsje! Ieder z’n ding, zullen we maar zeggen (bovendien vind ik spruitjes niet eens lekker…)

Om goed voorbereid te zijn voor 4Days4Energy in mei, Alpe d’HuZes in juni en Forza4Energy4All in september, stond mijn wekker gisterochtend ingesteld op 3:45 uur. Na een bord muesli en een bakkie, vertrok ik om precies 4:30 uur vanuit een donker Helmond voor wat een ‘heel lang ritje’ zou worden. De eerste twee en een half uur heb ik moeten vechten tegen de kou. Mijn Garmin gaf temperaturen onder het vriespunt aan (-2) en het leek wel als of er slush puppy in mijn bidon zat! Potverdikke, wat had ik het koud! Ergens tussen Nijmegen en Arnhem kwam het zonnetje op en ontdooide ik weer langzaam. Het zwaarste gedeelte zat er gelukkig op.

“Mijn Garmin gaf temperaturen onder het vriespunt aan (-2) en het leek wel als of er slush puppy in mijn bidon zat!”

Via schitterende wegen over de Veluwe, arriveerde ik ergens rond 11:30 uur in Ermelo voor een lekker bakkie koffie bij de fietsenzaak van Leo Steijn. Vervolgens van Ermelo naar Amersfoort, van Amersfoort naar Tiel en via Zaltbommel, ’s Hertogenbosch én Rosmalen (Forza4Jenske) weer terug naar Helmond. Om 21:05 uur was ik thuis, 303 kilometer op de teller en meer dan 7000 Kcal armer.